Contact

E - MAIL MARGO@SPROOKJESTHEATER.NL


Feestje of een kleinschalige voorstelling?

bel ons

 

Margo 0610 160 120

Joop 0653 937 192

Het Sprookjestheater

Het Sprookjestheater maakt al meer dan 30 jaar poppentheatervoorstellingen voor kinderen van 2-7 jaar. Margo maakt in haar werk veel gebruik van haar jarenlange ervaring als peuter- en kleuterleidster. Haar voorstellingen passen daarom precies bij de belevingswereld van de kinderen. 
Voor de kleinsten zijn de voorstellingen warm en gezellig, vol liedjes en versjes. Vaak mogen de kinderen die dat willen ook zelf meedoen. Voor de grotere kinderen speelt Margo spannende sprookjes, in de poppenkast of als schimmenspel.

Voorstellingen voor volwassenen

Het Sprookjestheater kan ook vertellingen en voorstellingen op maat voor volwassenen aanbieden.

Kunstenaars en medewerkers

Sophia Woudenberg, was poppenspeelster te Rotterdam. Zij heeft me de kneepjes van het handpoppenspel geleerd en me ervan overtuigd dat poppenspelers een schaars goed zijn. Zij heeft me gestimuleerd om “professioneel” te worden. Samen hebben we twee van haar voorstellingen ingestudeerd, de poppenkastvoorstellingen‘Roodkapje’ en ’de Kikkerkoning’ staan nog steeds op het programma van het Sprookjestheater en worden met veel liefde telkens opnieuw gespeeld.

Maria Carlier, is beeldend kunstenaar te Rotterdam. Zij maakte diverse poppen voor verschillende voorstellingen oa de hele Jan Klaassenset.

Carolien Vogel, is kostuumontwerpster te Rotterdam. Zij heefvele kostuums die het Sprookjestheater gebruikt ontworpen en gemaakt.

Nicolaas Duin, is muzikant en componist te Amsterdam. Hij werkt al vanaf de eerste CD ‘Pinkel Pankel Ponkeltje’ samen met het Sprookjestheater. Hij weet in zijn composities precies die sfeer te maken die we graag willen hebben binnen onze voorstellingen. Ook zijn muziek voor onze tv-programma's droeg bij aan het sprookjesachtige karakter ervan.

Linda Pieper, is kunstschilder te Rotterdam. ze heeft vele kisten beschilderd die het Sprookjestheater gebruikt.

Christine de Haas, is kunstschilder te Rotterdam. Zij heeft diverse decors geschilderd en verschillende poppen gemaakt.

Mascha Wasserman, is beeldend kunstenaar te Rotterdam. Zij schilderde het decor van de poppenkastvoorstelling ‘Jan Klaassen en de Pannenkoek’ en de grote kist voor ‘Sinterklaas op zolder’.

Val Muyen, is timmerman te Rotterdam. Hij heeft oa de Jan Klaassen kast gebouwd.

Silvia Vergeer, is grafisch ontwerpster te Rotterdam. zij is verantwoordelijk voor de vormgeving van onze flyers en onze boeken.

Hidde van Schie, is kunstschilder te Brussel. Hij heeft voor het Sprookjestheater de ‘Jan Klaassen’ poppenkast geschilderd en diverse decors.

Bregje van Schie, is documentairemaker en adviseert ons bij nieuwe projecten.

Femke Bouwer -van Schie, is kunstmanager en theatermaker te Rotterdam. Zij heeft het Sprookjestheater op de kaart gezet en met haar samen zijn verschillende voorstellingen gemaakt. Zij is verantwoordelijk voor de tekeningen in onze boeken en de prachtige zang op onze cd’s .

Jet van Schie, is fotograaf te Rotterdam, zij is verantwoordelijk voor de nieuwe website en heeft in samenwerking met Casper Rila de fotoś voor de flyers gemaakt

Joop van Schie, vanaf het allereerste begin is Joop betrokken bij het Sprookjestheater. De afgelopen 20 jaar speelt hij ook in verschillende voorstellingen mee. Daarnaast is hij "de technicus en decormaker" van ons theater.

Margo van Schie-Biesta,

Tja...wat doet zij eigenlijk in het Sprookjestheater?